Onderhoudsplan

Betere resultaten uit uw onderhoud.
MMC-Timesaver® is een door MMC ontwikkelde methode om een onderhoudsplan op te stellen. “Timesaver” houdt in:

  • Zuinig omgaan met uw bedrijfstijd
  • Zuinig omgaan met de tijd van de TD

Waarom een onderhoudsplan?
Onderhoud moet “optimaal” zijn. Dus toegesneden op de situatie en eisen van de gebruiker. De basis van “optimaal onderhoud” is niet een uitgekiende TD-organisatie of de juiste keuze van contractors. De enige goede basis voor optimaal onderhoud is een goed onderhoudsplan. Dat plan moet “vertaald” worden in de organisatie van de TD en de inzet en keuze van contractors. En het plan moet vooral flexibel zijn. Want de wereld verandert snel.

Wat?
Een goed onderhoudsplan beschrijft wat moet er gebeuren en hoe en door wie het wordt uitgevoerd. Het beslaat alles wat onderhouden moet worden, en bevat ook alle wettelijk verplichte keuringen. Daarmee is het tevens een solide basis voor uw beheerstaken. Het onderhoudsplan geeft dus ook de gemaakte keuzes weer : waar doen we geen onderhoud aan, welke onderhoudsvorm kiezen we waar? Die keuzes moeten helder zijn en open voor overleg met de gebruiker.

Hoe?
De meeste bedrijven hebben geen goed onderhoudsplan, terwijl ze het graag zouden hebben. Zelf opstellen kost teveel tijd; uitbesteden is een onzeker en duur avontuur. MMC heeft de MMC-Timesaver® methode ontwikkeld, die in een verrassend korte tijd tot een goed onderhoudsplan leidt. Die aanpak heeft zich al op vele plaatsen bewezen.

Wie?
Onze aanpak is ook door u te hanteren. U stelt dan zelf het onderhoudsplan op. Wij trainen en begeleiden u daarbij. Wij kunnen ook zelf voor u het onderhoudsplan maken. Daarbij blijft u zelf de keuzes maken, maar doen wij het meeste werk..
De keuze is aan u.

En verder?
U bent niet klaar met alleen een goed onderhoudsplan en een goede organisatie. U hebt in elk geval een goede storingsanalyse nodig om te kunnen nagaan of het onderhoudsplan ook goed werkt. En om het onderhoudsplan bij te kunnen stellen. Zonder storingsanalyse bent u aan het autorijden met een beslagen voorruit. Dat is niet optimaal.